diumenge, 2 de desembre del 2012

26 de novembre


Entrevista amb 4 famílies, prèvia a l’avaluació psicopedagògica. La tutora realitza 4 demandes d’avaluació psicopedagògica per problemes en la parla. Malgrat l’edat dels alumnes, i considerant que possiblement la seua dificultat siga evolutiva i millore amb le procés maduratiu corresponent, el fet d’haver sol.licitat l’avaluació psicopedagògica, ens obliga a realitzar l’entrevista prèvia amb les famílies per a comunicar-los el procediment d’avaluació i concretar una nova cita per a l’explicació dels resultats.

Donat la peculiaritat de la circumstància, se li donen pautes a la tutora d’infantil per a treballar i estimular el llenguatge oral en l’etapa de 3 a 6 anys.

2 comentaris:

  1. Hola Ximo,
    He estat llegint les teves últimes entrades i em crida l'atenció el fet que una psicopedagoga d'un servei extern tingui tanta interacció amb les famílies de l'alumnat. Al centre on realitzo les pràctiques contem amb una psicopedagoga en plantilla ( la meva tutora) que de forma puntual intervé amb les famílies ( exposant resultats de l'avaluació, donant pautes i recursos...) però normalment qui té més contacte són els tutors assessorats prèviament per la psicopedagoga. La psicopedagoga de l'EAP ( equivalent al SPE ) que intervé en alguns casos, poques vegades, per no dir gairebé mai, té contacte directe amb les famílies dels alumnes. És per això que em crida tant l'atenció que la teva tutora desenvolupi aquest tipus de funció. D'altra banda és lògic que hagi d'assumir aquesta funció si els centres on es realitza la intervenció no compten amb una psicopedagoga interna no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Irena pel teu comentari. És precisament per això que jo comente que les relacions entre l'orientadora i els altres actors de la institució educativa solen ser tan fredes. Nosaltres al ser un CRA ( col.legi rural agrupat ) doncs tenim una situació un poc especial i som en total sis aularis que el composem i tampoc tenim una orientadora fixa en aquest. Aleshores com podràs comprovar doncs no arriba a tenir una relació directa amb els actors ni tampoc, com és normal, s'arrela a les condicions d'un entorn que pràcticament és impossible conèixer al cent per cent.

      Gràcies. Fins aviat

      Elimina