dilluns, 22 d’octubre de 2012

PRESENTACIÓ DEL PRÀCTICUM I


         
      El lloc de pràctiques o he triat és el SPE V-15 corresponent a la Comunitat Valenciana en la comarca de la Vall d'Albaida, que té com a ciutat centre a Ontinyent, sent el focus administratiu de la resta de poblacions.
         Aquesta tria és duguda a la meua curiositat de saber el funcionament tant administratiu com a nivell psicopedagògic d'aquesta institució per poder entendre d'una manera més propera els avantatges o problemes que poden tenir els professionals ( en el meu cas la psicopedagoga ) per a dur a terme totes les accions corresponents i així al menys poder abastir-me d'elements de judici necessaris com per a emetre i manifestar les meues opininios  de la forma més equilibrada possible i també vull aprendre i veure com treballa la psicopedagoga a l'hora de treballar en alumnes que tenen dificultats en aquest camp.

QUÈ ÉS L'SPE ?. CONTEXTUALITZACIÓ
       
      Els serveis psicopedagògics escolars ( S.P.E,s ) són els equips d'orientació educativa, psicopedagògica i professional depenent de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana.
        Són equips multiprofessionals que estan formats per orientadors/es educatius, professors/es d'audició i llenguatge i treballadors/es socials que realitzen tasques de suport al sistema educatiu. El seu àmbit d'intervenció són els centres d'educació infantil, primària, educació secundaria i educació especial.
        La intervenció en els centres, com a recurs extern, va dirigida fonamentalment al suport als centres, families i alumnes, en especial aquells que presenten necessitats específiques de suport educatiu.
        
ORGANIGRAMA

          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada